HAL NARANCSMÁRTÁSSAL
Hozzávalók: Ami a dobozban volt: 2 db narancs 1 csomag kesudió 2-3 szelet tengeri halfilé Először száraz serpenyőben megpirítom a kesudió felét, a másik felét pedig félre teszem, mert az a mártásba fog kerülni. Amíg pirul a dió, fogom az egyik narancsot és megpucolom úgy, hogy az összes hártyát eltávolítom a gyümölcsgerezdekről. Mostanra megpirultak a magok, kiszedem őket, és félre teszem. Ugyan abban a serpenyőben az előzőleg megtörölgetett, kissé megsózott, beborsozott halfiléket kevés olajon megsütöm. Nem kell neki sok idő, 1-2 perc oldalankénti pirítás után már ki is veszem a halszeleteket a tányérra. Szintén ugyan abban a serpenyőben, melyben megsütöttem a halat, 2 teáskanálnyi cukrot karamellizálok, aztán beleszórom a serpenyőbe kesudió félretett, pirítatlan felét, és mikor már egy kis színt kapott és a magra ráragadt a karamell, beledobom a serpenyőbe a narancsgerezdeket is. Fogom a másik narancsot és az egyik felének levével meglocsolom a ragut. Addig forralom, míg egy kicsit besűrűsödik a mártás. Ha mindennel megvagyok, a már tányéron lévő halszeletekre kanalazom a mártást, és a félretett, pirított kesudiót apróra vágva, megkoronázom az ételre.
|