HAGYMÁS MOZZARELLÁS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
1 csomag szélesmetélt,
1 zacskó mozzarella sajt,
1 csokor újhagyma,
Első lépésként a tésztát felteszem főni a lobogó, enyhén sós vízbe. Aztán felaprítom a hagymákat; először az újhagymákat vágom karikákra, utána a 3 gerezd fokhagymát aprítom és végül a lilahagymafejet szeletelem fel. Ha ezzel megvagyok, a mozzarella golyót is apró kockákra vágom. Amíg fő a tészta, elkészítem a tészta raguját. Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, és ha már megfelelően meleg, mehet is bele a hagyma, fokhagyma. Enyhén sózom, borsozom, és kevergetve megpárolom a zöldségeket. Ha van otthon, tehetünk bele egy kevés friss vagy akár szárított bazsalikomot is. A mostanra már megfőtt tésztát leszűröm. A piruló hagymákat lehúzom a tűzről, és gyorsan hozzáforgatom a mozzarella kockákat is. Éppen csak átmelegítem a sajtot, és már öntöm is hozzá a leszűrt tésztát. Egy-két forgatás még, és már tálalható is ez a fenséges vacsora
|