ÉDES PADLIZSÁN ÁFONYAHABBAL
Hozzávalók: Ami a dobozban volt: 1 üveg áfonyalekvár 1 db padlizsán 2 deci tejszín A padlizsánt hosszában vékonyan felszeletelem, aztán kb. 4 teáskanál kristálycukorból egy kevés olajjal karamellt készítek. Ha a cukor már felolvadt, hozzáteszem a padlizsánszeleteket, és hogy még pikánsabb legyen az ételünk, megszórom egy csipet tárkonnyal és ugyanennyi kakukkfűvel. Pár perc múlva megfordítom a zöldségszeleteket, majd öntök alájuk kb. 0,5 deci vizet és pár csepp ecetet. Végül ezt az egészet addig forralom, míg olaj sűrűségűvé nem válik a mártás. Mire a mártás elkészül, a vékonyra szeletelt padlizsán is megpuhul. Ha kész, kiszedem őket egy tányérra és félreteszem, majd előveszem a habszifont, beleöntöm a tejszínt és az áfonyalekvárt. Belecsavarom a patront, és egy felrázás után már tálalom is az áfonyahabot a padlizsán mellé. Jó étvágyat!
|