CSIRKESZÁRNY SZILVAHABBAL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
5-6 csirkeszárny,
2 deci tejszín,
15 deka szilva,
Először megtisztogatom a csirkeszárnyakat, aztán a sokcsontos részüket alulra hajtogatom, hogy könnyebb legyen majd grillezni. Amikor ezzel megvagyok, elkészítem a pácot. Egy keverőtálba szórok egy kis ételízesítőt - úgy 2-3 evőkanálnyit -, egy kávéskanálnyi borsot, egy csipetnyi rozmaringot és oregánót, majd az egészet 3-4 evőkanálnyi olajjal elkeverem. Ebbe beleteszem a csirkeszárnyakat, úgy hogy mindegyik oldalukon érje őket a fűszeres olaj. Következő lépésként kimagozom a szilvákat, majd egy lábosba téve 1 púpos evőkanálnyi kristálycukorral megfonnyasztom. Néhány perc elteltével egy kevéske vizet öntök alájuk, hogy könnyebben párolódjanak. Amíg a szilva puhul, megsütöm a csirkeszárnyakat. Serpenyőbe téve egy kicsit elősütöm őket, majd súly alatt, két-három fordítás mellett készre pirítom. Amíg a csirkeszárnyak süldögélnek, a szilvából elkészítem a krémet. A lábosból egy szűrőbe öntöm a szilvát és egy kicsit átpasszírozom, majd félre teszem hűlni. Néhány perc múlva már nincs is más dolgom, minthogy a szilvakrémhez hozzáadom a tejszínhabot, óvatosan összekeverem és már tálalhatom is a finom ételt.
|