CSIRKE TÁRKONYOS ANANÁSZMÁRTÁSSAL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
1 üveg méz,
1 doboz ananászkonzerv,
2 egész csirkemell filé,
Első lépésként vékony szeletekre vágom a csirkemellet, sózom, borsozom őket és mindegyiket kb. 1 teáskanálnyi mézzel megkenem. Ettől igazán szép színt és finom ízt kap a hús. Egy serpenyőben olajat hevítek és a mézes csirkeszeleteket roston megsütöm. (Lassan és óvatosan kell vele bánni, mert könnyen leéghet a méz.) Amíg sül a hús, elkészítem a mártást. Az ananászkonzervet felnyitom és a gyümölcskarikákat a turmixgépbe öntöm. Teszek hozzá 3-4 evőkanálnyi mézet, 2 jókora csipet szárított tárkonyt és az egészet alaposan összeturmixolom. El is készült az étel, úgyhogy tálalhatok is; tányérra szedem a húsokat, mellékanalazok az ananászmártásból, és már ehetünk is.
|