BANÁNNAL TÖLTÖTT CSIRKE ÉDES LENCSÉVEL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
25 dkg lencse,
1 db banán,
2 db csirkecomb,
Hozzávaló még:
ételízesítő,
zöldfűszerek,
olaj,
1 fej vöröshagyma,
3 evőkanál kristálycukor,
1 db citrom
Egy ételízesítővel ízesített alaplében megfőzzük a lencsét. Amíg fő a lencse, kicsontozzuk a csirkecombokat. A csontról levágott húst kiterítjük és ételízesítő porral megszórjuk és kedvünk szerinti zöldfűszereket (kakukkfüvet, oregánót) vágunk bele. Az ízesített húsra helyezzük a banán felét és feltekerjük. Hogy sülés közben ne ugorjon szét az ételünk, fogpiszkálóval kétoldalt megtűzzük.Egy serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalát elősütjük, majd kevés vizet öntünk alá és így serpenyővel együtt, 30-40 percre betoljuk a sütőbe. Amíg a csirke készre pirul, elkészítjük a köretet. 1 fej vöröshagymát vékony szeletekre vágunk. 3 evőkanál cukrot forró serpenyőben megolvasztunk, majd hozzádobjuk a hagymaszeleteket és rányomunk 1 citrom levét. Gyors keverés után kb. 0,5-1 dl víz hozzáadásával készre pároljuk. Utolsó lépésként a karamelles hagymához szórjuk a megfőtt, leszűrt lencsét és a szín és íz hatás fokozásaként apróra vágott petrezselymet hintünk rá. Mire elkészül a köretünk, megsült a hús is, így nincs más hátra, jöhet a tálalás.
|