Receptek : Zöldségpürével töltött paradicsom |
Zöldségpürével töltött paradicsom
2006.03.05. 12:14
Hozzávalók 8 személyre: 8 db kisebb, kemény paradicsom, 30 dkg vegyes, leveiben főtt zöldség, 3 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tej, só. 1 csokor petrezselyem, 10 dkg reszelt trappista sajt
A paradicsomok tetejéről egy szeletet levágunk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk. (Ezt másra használjuk fel.) A megolvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel fölöntjük, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve sózzuk, majd hozzáadjuk a pépesített zöldséget, a fölaprított petrezselymet és jól összekeverjük. A kihűlt krémet a paradicsomokba töltjük, reszelt sajttal meghintjük, majd a tetejére helyezzük a kalapokat. Tálalásig hűtjük.
|