Téliszalámis falatok
2006.03.05. 12:08
Hozzávalók 8 személyre: 4 kifli, 20 dkg téliszalámi, 8 dkg vaj, 5 db kisebb (kemény) paradicsom, 4 db tojás, 10 dkg krémsajt, l evőkanál mustár, 2 evőkanál tejföl, só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, a héját eltávolítjuk. Villával összetörjük, majd a krémsajttal, a mustárral meg a tejföllel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük és hozzáadjuk a fölaprított petrezselymet. A kifliket karikára vágjuk, vajjal vékonyan megkenjük, és egy-egy paradicsomkarikát fektetünk rá. A hajszálvékonyra szelt téliszalámit a tojásos krémmel megkenjük, tölcséralakban összecsavarjuk és egy fogpiszkáló segítségével, a kiflire tűzzük. Magyaros falatok társaságában tálra te
|