Tengerihal-saláta
2006.03.05. 11:26
Hozzávalók 8 személyre: 10 dkg majonéz, 2 dl kefir, 1 evőkanál cukor, só, 1 evőkanál mustár, 0,5 dl fehérbor, 1 doboz olajos heringtörzs, 1 doboz kagyló,1 doboz tőkehalmáj, 2 evőkanál kapribogyó, 1 póréhagyma, 2 kisebb sárgarépa, 3-4 db csemege uborka
A majonézt a kefirrel simára keverjük, sóval, cukorral, kevés mustárral és fehérborral ízesítjük. A póréhagymát vékony karikákra, a meghámozott sárgarépát és az uborkát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk és a majonézes mártáshoz, keverjük. A kagylót és a tőkehalmájat lecsöpögtetjük, a heringtörzset apróbb darabokra vágjuk és óvatosan a salátába, forgatjuk. Kapribogyóval megszórjuk, és legalább 3-4 órára lefödve behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
|