Szárzeller hajócskák
2006.03.05. 11:24
Hozzávalók 8 személyre: 1 db nagyobb szárzeller, 10 dkg krémsajt, 10 dkg márványsajt, 10 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors, 1 csokor snidling A szárzellert megtisztítjuk, a leveleket eltávolítjuk és a széles szárát kb. 8 centiméteres darabokra vágjuk. A krémsajtot a vajjal simára keverjük, sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a megreszelt (összemorzsolt) márványsajtot meg a fölaprított petrezselymet. A sajtkrémet nyomózsákba töltjük, és a szárzeller darabokat megtöltjük. Apróra vágott snidlinggel meghintjük. Még látványosabb, ha a hajócskákra fogpiszkálóval egy-egy vékony szelet „sajtvitorlát" tűzünk
|