Receptek : Stefánia-vagdalt nagyi szerint |
Stefánia-vagdalt nagyi szerint
2006.03.05. 11:23
Hozzávalók 12 személyre: 80 dkg sertéscomb. 4 zsemle, 6 tojás, 1 nagyfej vöröshagyma, 2 evőkanál pirospaprika, só, őrölt bors és kömény, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál zsemlemorzsa A zsemléket beáztatjuk. A sertéscombot a kinyomkodott zsemlékkel és a hagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadunk két tojást, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, őrölt borssal és köménnyel, összezúzott fokhagymával és az egészet jól összedolgozzuk. A másik négy tojást keményre főzzük, majd lehűtjük és megtisztítjuk. Egy hosszúkás formát vajjal vastagon bekenünk, zsemlemorzsával meghintjük. A fasírtmasszával félig töltjük, belefektetjük a főtt tojásokat, majd a massza másik felével betakarjuk. A tetejét elsimítjuk, fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 220°C-on 40-45 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve kissé lehűtjük, majd hűtőben legalább fél napig dermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve adjuk asztalra
|