Sonka puding
2006.03.05. 11:22
Hozzávalók 8 személyre: 20 dkg főtt, füstölt sonka, 1,5 dl tej, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 kiskanál mástár, só, őrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld
A zsemlemorzsára öntjük a tejet, majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük. A sonkát finomra daráljuk, és a tejes morzsához adják, mustárral, őrölt szerecsendióval, és ha szükséges, sóval ízesítjük, végül a fölaprított petrezselymet és a tojások fehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kivajazott őzgerincformába öntjük és vízzel telt tepsibe állítva, előmelegített sütőbe toljuk. 220°C-on 35-40 percig gőzöljük, majd hűlni hagyjuk, végül hűtőben legalább fél napig dermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve tesszük tálra.
|