Remegős paradicsomhab
2006.03.05. 11:19
Hozzávalók 8 személyre: 2 közepes, érett paradicsom, 5 dkg ketchup, só, őrölt fehér bors, 1 evőkanál cukor, 2 levél zselatin, 2 evőkanál húsleves, 1,2 d1 tejszín
A paradicsomot földaraboljuk, és szitán áttörjük, majd a ketchuppal elkeverjük, sóval, cukorral, őrölt fehér borssal fűszerezzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, két evőkanálnyi húslevessel fölöntve megmelegítjük, majd a paradicsomos masszához adjuk. A tejszínt habbá verjük, és azt is óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy vízzel kiöblített tálcára simítjuk 2 centiméter vastagon és legalább fél napra, behűtjük. A megdermedt habból kekszkiszúróval különböző alakokat vágunk ki és késsel megemelve a hidegtálra, tesszük. A leeső maradékot késsel apróra vágjuk, és saláták díszítésére használjuk.
|