Receptek : Póréhagyma rokfortkrémmel töltve |
Póréhagyma rokfortkrémmel töltve
2006.03.05. 11:17
Hozzávalók 8 személyre: 2 db vastag póréhagyma, 20 dkg márványsajt, 15 dkg krémsajt, 10 dog vaj
A márványsajtot lereszeljük és a krémsajttal meg a vajjal alaposan, kikeverjük. A póréhagymát jól megmossuk, a külső levelét eltávolítjuk, a gyökerét és az elágazó szárrészét levágjuk. Egy fokánál nyelével a belsejét kitoljuk úgy, hogy 2-3 levélnyi vastag fala maradjon. Az így kapott üreget a márványsajtos krémmel megtöltjük és legalább 3-4 órára, behűtjük. (A póréhagyma belsejét salátához használjuk föl.) Ujjnyi vastagon fölszeletelve tesszük a sajttálra.
|