Mustáros lencsesaláta
2006.03.05. 11:12
Hozzávalók 8 személyre: 30 dkg lencse, 4 tojás, 1 hagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanálnyi mustár, 2 kanál borecet, 2 evőkanál cukor, só, őrölt bors, 1 nagy sárgarépa, 2 babérlevél
A lencsét megtisztítjuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben (megfőzzük, leszűrjük. A tojásokat 4 percig főzzük, majd lehűtjük, meghámozzuk, és a még lágy tojásokat villával összetörjük. Hozzáadjuk a mustárt, a borecetét, cukrot, kevés sót és őrölt borsot, majd a lencsével elkeverjük. A póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, mindkettőt vékony szeletekre vágva a lencsesalátába forgatjuk. Fölaprított petrezselyemmel bőven megszórjuk és lefedve legalább 3-4 órán át, hűtőben, érleljük.
|