Krémsajt páslétom
2006.02.03. 21:42
Hozzávalók 12 szelethez: 40 dkg juhsajt, 20 dkg tejszínes krémsajt, 2 dl tejföl, só, őrölt bors, 2 evőkanál citromlé, 1 csomag snidling, 4 levél zselatin
A juhsajtot megreszeljük (ha nagyon puha, ledaráljuk) és a tejszínes krémsajttal meg a tejföllel simára keverjük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, majd a fölaprított snidlinget is hozzáadjuk. A zselatint beáztatjuk, kinyomkodjuk, és meglangyosítva jól elkeverjük a sajtkrémben. A masszát fóliával bélelt őzgerincformába töltjük és hűtőben legalább 4 órán át, dermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve adjuk asztalra.
|