Receptek : Körözötttel töltött zöldpaprika |
Körözötttel töltött zöldpaprika
2006.02.03. 21:38
Hozzávalók 8 személyre: 4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, 2-3-evőkanál sör
A tálaláshoz: 1 doboz ringli
A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagymagerezdeket, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és köménymaggal fűszerezzük. Néhány evőkanálnyi sörrel jól kikeverjük. A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felőli végét levágjuk, a magokat és az ereket kivágjuk, vízzel kiöblítjük és lecsöpögtetjük. A körözöttet jó szorosan a paprikákba nyomkodjuk és legalább fél napra, behűtjük. Tálaláskor a töltött paprikákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk minden szeletre egy-egy ringlit helyezve, salátalevelekkel bélelt tálra tesszük.
|