Kolbásztöltelékes hústekercs
2006.02.03. 21:37
Hozzávalók 8 személyre: 70 dkg sovány sertéscomb, só, őrölt bors és kömény, 2 evőkanál pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj
A húsból tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, és kissé kiverjük, megsózzuk. A leeső húsdarabokat ledaráljuk, sóval, őrölt borssal, köménnyel és az összezúzott fokhagymagerezdekkel ízesítjük, és jól összekeverjük. Az így kapott kolbásztölteléket a hússzeleteken egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk, szorosan föltekerjük, és hústűvel összetűzzük. A fölforrósított olajon a hústekercsek minden oldalát megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, hűlni hagyjuk, majd a hűtőben legalább fél napig pihentetjük. Tálalás előtt a hústűt eltávolítjuk, a tekercseket vékonyan fölszeletelve tálra tesszük, savanyúságokkal díszítjük.
|