Juhsajt füszeres olajban
2006.02.03. 21:31
Hozzávalók 1 nagy üveghez: 50 dkg juhsajt, 2-3. chilipaprika, 1 ágacska rozmaring, 3-4 babérlevél, b-8 fokhagymagerezd, l kiskanál fekete bors, kb. 2-3 dl olívaolaj, 1 evőkanál só
A juhsajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd a fűszerekkel váltakozva egy megfelelő méretű. jól záródó üvegbe tesszük. Rászórjuk a sót, és az üveget föltöltjük olívaolajjal. Az üveget jól lezárva hűvös helyre tesszük. Négy-öt nap múlva már fogyaszthatóak az olajból kiemelt sajtkockák, amelyeket jól átjárt a fűszerek zamata. (Hűtőben 3-4 hétig is eltartható.)
|