Hideg húsos töltött alma
2006.02.03. 21:29
Hozzávalók 4 személyre: 4 db alma, 20 dkg konzerv vagdalt hús, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, csipetnyi só és őrölt bors, 1 evőkanál citromlé.
A tetejére: apróra vagdalt petrezselyemzöld
A konzerv vagdalt húst villával összetörjük, a tejföllel és a mustárral jól eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. Az almákat kettévágjuk, meghámozzuk, és a magházukat kivájjuk. Annyi, citromlével ízesített vízben, amennyi ellepi, félig megfőzzük. (Kb. 3-4 perc.) A megfőtt almákat lecsöpögtetjük, és egy tálra állítjuk az üregükkel fölfelé. A vagdalt húsos krémet a magház helyére halmozzuk, és legalább fél napa behűtjük, hogy az ízek jel összeérjenek. Petrezselyemmel meghintve kínáljuk előételnek vagy uzsonnára
|