Receptek : Halkrémmel töltött pritaminpaprika |
Halkrémmel töltött pritaminpaprika
2006.02.03. 21:28
Hozzávalók 4 személyre: 4 db kisebb pritaminpaprika, 1 doboz olajos hering, 3 dkg liszt, 2 dl tej, só, őrölt bors, 1-1 csokor petrezselyem és snidling
Az olajos halkonzervet fölnyitjuk, az olajt egy kis lábosba öntjük, a hal húsát villával összetörjük. A fölforrósított olajon világosra pirítjuk a lisztet, á tejjel fölöntjük és folyamatosan keven3etve sűrűre, főzzük. A tűzről levéve sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az összetört halhúst meg a fölaprított petrezselymet és snidlinget. A pritaminpaprikák szárrészét, magházát és az esetleges hibás részeket eltávolítjuk, kiöblítjük. A sűrű halkrémet a paprikákba töltjük, és 1-2 órára behűtjük. Petrezselyemlevélkével díszítve, burgonyasalátára ültetve tálaljuk.
|