Göngyölt fokhagymás csülök
2006.01.31. 18:08
Hozzávalók 12 személyrés 2 nagyobb sertéscsülök (2,5- 3 kg), 1 evőkanál, ételízesítő por, 1 fej fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 kiskanál só, kevés őrölt bors
A sertéscsülköt ételízesítő porral és 3-4 gerezd fokhagymával ízesített vízben olyan puhára főzzük (kb. 2 óra), hogy a csonton könnyedén ki tudjuk emelni belőle. A csülköt kicsontozzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk és a többi fűszerrel együtt, a húsdarabok közé keverjük, majd az egészet egy kiterített fóliára halmozzuk egy csíkban. A fóliát szorosan fölgöngyöljük és legalább egy napra hűtőbe, tesszük. Tálaláskor a fóliából kibontva, fölszeletelve tesszük tálra. Burgonyasaláta, zöldséggel töltött paradicsom illik mellé.
|