Garnélás falatkák
2006.01.31. 18:07
Hozzávalók 8 személyre: 4 kifli, 2 doboz garnélarákkonzerv, 20 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, 1 evőkanál citromlé, 1 csokor kapor, só, őrölt fehér bors
A rákkonzervet lecsöpögtetjük, néhány szép rákocskát félreteszünk, a többit összetörjük. Hozzáadjuk a krémsajtot, a vajat, a citromlevet és pépesítjük, (turmixoljuk). Sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, végül belekeverjük a kapor felét fölaprítva. A kifliket fölkarikázzuk és a garnélarákos sajtkrémet vastagon, rákenjük (még mutatósabb, ha nyomózsákba töltjük a krémet és a kiflikarikákra rózsát nyomunk belőle). A tetejét egy-egy rákocskával és egy-egy kapor-ágacskával díszítjük. Kaviáros és szardíniás falatok társaságában kínáljuk.
|