Receptek : Fokhagymás szenvicskrém juhsajttal |
Fokhagymás szenvicskrém juhsajttal
2006.01.31. 18:02
Hozzávalók 4-6 személyre: 2 fej fokhagyma, 2 teáskanál olívaolaj 10 dkg dióbél, 2 paradicsom, 5 bazsalikomlevél 20 dkg juhtúró, 10 dkg natúr Krémsajt 4 evőkanál tejszín, só
Előkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a fokhagymafejek hegyét a végétől kb. 1 cm-nyíre felvágjuk, az olívaolajt a vágott felületre csöpögtetjük, a fokhagymát a vágott felületével fölfelé alufóliába burkoljuk, majd a sütőben kb. 30 percig sütjük, ezután kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni és a puha belsejét, kinyomjuk. A paradicsom héját kereszt alakban bevágjuk, majd forrásban lévő vízbe mártjuk, és a héját lehúzzuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, és finomra vágjuk, a dióbelet szárazon megpirítjuk, és durvára daraboljuk.
Elkészítés: A bazsalikomleveleket megmossuk, leitatjuk, és finomra vágjuk, egy tálban a sajtot a fokhagymával és a tejszínnel együtt összeturmixoljuk, hozzáadjuk a diót, a paradicsomot és a bazsalikomot, ha szükséges, még megsózzuk. Mindenféle kenyérrel finom.
Ital: Ehhez száraz, markáns, vulkáni talajról származó fehérbor illik legjobban, pl. a badacsonyi Szent Orbán Pince Olaszrizlingje.
|