Receptek : Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma |
Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma
2006.01.31. 17:52
Hozzávalók 8 személyre: 2 db vastag póréhagyma, 20 dkg krémsajt, 20 dkg darált dió, 5 dkg vaj, só, őrölt bors
A krémsajtot a vajjal meg a darált dióval jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, á külső levelét eltávolítjuk, a gyökérét és az elágazó szárrészét levágjuk. Egy fakanál segítségével a belsejét kitoljuk, úgy, hogy 2-3 levélnyi vastag fala maradjon. Az így kapott üreget diós sajtkrémmel megtöltjük, és 3-4 órára behűtjük. (A póréhagyma belsejét salátához használjuk föl.)
Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a sajttálon kínáljuk.
|