Csinos gyümölcs falatkák
2006.01.31. 17:49
Hozzávalók 8 személyre: 2 db alma, 2 db kemény körte, 2 evőkanál citromlé, 15 dkg mag nélküli aszalt szilva, 20 dkg ananászkonzerv, 10 dkg cseresznyebefőtt, 10 dkg meggybefőtt, 2 db narancs (kisebb)
Az almát és a körtét megtisztítjuk, a magházat eltávolítjuk, a gyümölcs húsát cikkekre vágjuk. Szűrőkanálba téve 1-2 percre forrásban lévő citromos vízbe mártjuk, lecsöpögtetjük. Az aszalt szilvát annyi, citromlével ízesített vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Az ananász-, cseresznye- és meggybefőttet lecsöpögtetjük, a narancsot gerezdekre bontjuk. Az almacikkekre egyegy aszalt szilvát tűzünk fogpiszkálóval, a körteszeletekre egy-egy narancsgerezdet és meggyet, az ananászkockákra pedig cseresznyét. A csinos gyümölcsfalatkákat ízlésesen elrendezve tálra tesszük, esetleg hozzáillő pástétom vagy húsféle mellé, amelynek pompás kísérője lehet. (Kifejezetten ajánljuk májjal töltött pulykamell-roládhoz, a habos libamájpástétom
|