Receptek : Citromos-fokhagymás ráksaláta |
Citromos-fokhagymás ráksaláta
2006.01.31. 17:49
Hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta, 1 citrom, 1 evőkanál mustár, só, őrölt fehérbors, 4-5 gerezd fokhagyma, 20 dkg garnélarák (konzerv), 2 evőkanál étolaj, 2 közepes fej lilahagyma, 1 csokor citromfű
A fölforrósított olajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett garnélarákokat és néhány percig együtt pirítjuk. A tűzről levéve meglocsoljuk citromlével, mustárral, majd sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a fölaprított lilahagymát és citromfüvet, majd lefedve legalább egy fél napig érleljük a hűtőben. Tálalás előtt a salátát megmossuk, néhány szép, nagy levelet félreteszünk, a többit vékony csíkokra vágjuk, és a ráksalátához keverjük. A citromos-fokhagymás ráksalátát salátaleveleken kínáljuk
|