Burgonyasaláta majonézesen
2006.01.31. 17:46
Hozzávalók 8 személyre: 80 dkg burgonya, 2 evőkanál borecet, 2 evőkanál cukor, 1 kiskanál só, 10 dkg majonéz, 2 dl kefir, 1 evőkanál mustár, 1-1 csokor petrezselyem és friss tárkony
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A borecetet a cukorral meg a sóval elkeverjük egy deci vízben, és a burgonyakockákra öntjük. Egy fél órán át, állni hagyjuk, eközben néhányszor átforgatjuk: A majonézt á kefirrel meg a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és tárkonyt, majd a burgonyakockákat is beleforgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálban szervírozzuk.
|