Receptek : Ananászos töltött jércemell-filé |
Ananászos töltött jércemell-filé
2006.01.31. 08:47
Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg jércemell-filé, 20 dkg ananászbefőtt, 5 dkg mandula darálva, 1 zsömle, 1 tojás, só, őrölt bors
Az ananászbefőttet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfiléből tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, kissé kiverjük, sóval meghintjük. Az ananászos tölteléket egy csíkban ráhalmozzuk. Szorosan fölcsavarjuk és vajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Tepsibe téve előmelegített sütőbéri 220 C-on 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kissé hűlni hagyjuk, majd legalább fél. napra hűtőbe tesszük dermedni. A fölfából kibontva, fölszeletelve tálra rakjuk, gyümölcsökkel körítjük.
|