Bundában karfiolgombóc
2006.01.28. 14:18
Bundázott karfiolgombóc: 2-es kód
Hozzávalók: 80 dkg karfiol, 10 dkg tk.liszt, 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db tojás, 1 db tojássárgája, 3 db tojásfehérje, 15 dkg zabkorpa, 1 ek. olaj, fél csokor petrezselyem, őrölt fehér bors, só, olaj
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és áttörjük. Kevés olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. A vajból és 3 dkg tk.lisztből világos rántást készítünk, amelyet 2 dl karfiol-főzőlével felengedünk. Habverővel simára keverjük, és addig főzzük, amíg az edény falától elválik. Hozzákeverjük az áttört karfiolt, a pirított hagymát, az egész tojást, és a tojássárgáját. Apróra vágott petrezselyemmel és borssal fűszerezzük. Kisebb, ellapított gombócokat formálunk belőle, tk.lisztbe, felvert tojásfehérjébe és zabkorpába bundázzuk. Forró olajban pirosra sütjük. Tejfölt és reszelt sajtot kínálunk hozzá
|