Zöldséges töltött tészta
2006.01.28. 14:17
Zöldséges töltött tészta
Hozzávalók:
40 dkg töltött tészta (ravioli),
1 db hagyma,
4 db paradicsom,
1 db paprika,
5 dkg vaj,
5 dkg reszelt sajt,
só, bors.
Elkészítés:
A megmosott, tisztított hagymát és paprikát kockázzuk fel egész
apróra. A paradicsom héját húzzuk le, magozzuk ki, daraboljuk fel.
Vajon pirítsuk meg a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd kevés
langyos vízzel pároljuk negyed órán át. Közben a forrásban lévő sós
vízben főzzük ki a töltött tésztát. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát
forgassuk át diónyi vajon, és keverjük hozzá a zöldséges mártást.
Szórjunk rá reszelt sajtot, bazsalikomot vagy petrezselymet. Forrón
tálaljuk.
|