Zöldséges hajdina gombóc
2006.01.28. 14:16
Zöldséges hajdinagombóc
20 dkg hajdinát lábasba tölt, 5 dl víz ráönt. 1 kiskanál ételízesítőt rászór, fölforral. Lefedve kis lángon kb. 25 percig főz, levében hűlni hagy majd lecsöpögtet és kicsit kinyomkod. 5dkg light margarint felolvaszt lábasban, 40dkg mexikói zöldségkeveréket rászór, kissé megsóz, megborsoz, lefedve puhára párol. Ha kész kissé hűlni hagy, majd a hajdinával 1 tojással meg 2 ek zabkorpával összedolgoz. (Eredetiben zsemlemorzsát ír, de szerintem nyugodtan lehet zabkorpával helyettesíteni, vagy tk. kenyérből lehet morzsát csinálni.) Masszából nedves kézzel 16 kis gombócot formál és ujjnyi forró olajban kb. 5 percig süt. Jól lecsöpögtet tartármártással tálaljuk
|