Zablisztes gyúrt tészta
2006.01.28. 14:15
Zablisztes gyúrt tészta
8 személyre
1 kg zabpehely lisztet egy kiskanál sóval összekeverünk majd 8 tojást hozzáadunk. Meggyúrjuk közben apránként annyi vizet adunk hozzá amennyit felvesz. Akkor jó ha 5-6 percnyi gyúrás után sima, egyenletes a tészta. 4-5 részre osztjuk egyenként meggömbölygetjük, 10 percre félrerakjuk úgy hogy a tetejüket kevés olajjal megkenjük. Lisztes (zabpehely liszt) gyúrólapon egyenként kb. 3 mm vékonyságú kerek lappá gyúrjuk. 10 percig szikkadni hagyjuk majd a meglisztezett sodrófára tekerjük, hosszában elvágjuk. A tésztaszalagokat enyhén meglisztezve egymásra fektetjük majd lisztbe mártott késsel földaraboljuk. Meglisztezett abroszon szétterítjük szikkadni hagyjuk
|