Karfiol besamellel
2006.01.28. 14:10
Karfiol besamellel
5 dkg Delma light, 1 nagyobb karfiol, 3 dl tej, 2 ek. tk. liszt, 2 ek. reszelt sajt, 2 tojás, só. A karfiolt rózsáira szedjük, a torzsát félretesszük. A karfiolrózsákat megfőzzük, a főzővízbe kevés tejet öntünk, és sóval ízesítjük. A karfiolrózsákat lecsepegtetjük, és egy margarinnal kikent tűzálló tálba helyezzük. A torzsát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet a megmaradt tejben simára keverjük, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a felolvasztott margarint, az áttört torzsát és a reszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk, és óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérje habját. A mártást a karfiolra öntjük, és forró sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük
|