Sajtos paprikás csirke
2006.01.27. 19:18
Kell hozzá egy csirke, vagy csirkének olyan részéből több darab, amit szerettek. Kell még
Pirospaprika,vöröshagyma,tejföl,füszerek:só,bors,majoranna,szárított petrezselyem,és Anikó vagy mozzarella sajt.A következőképpen készül: a csirkehúsokat meg kell szórni az előzőleg összekevert füszerekkel. Ez után pirospaprikába be kell forgatni, de nem túl vastagon. Egy tepsit ki kell kenni olivaolajjal, belerakni a húsokat. Vöröshagymát felkarikázni, a húsokat beteríteni vele. Tejföllel jó vastagon bekenni, tetejére sajtot szórni. Én alufóliával le szoktam fedni a tepsit, úgy sütöm 200 fokon egy jó másfél óráig. Utána leveszem a fóliát, és pirosodásig tovább sütöm.
|