Sós : Pestos-Olivás muffán |
Pestos-Olivás muffán
2006.01.25. 17:30
Hozzávalók:
2 bögre sima liszt 1/2; teáskanál sütőpor 1/2;-1 bögre olajbogyó 1/3-1/2 bögre reszelt parmezán sajt 1 teáskanál kristálycukor 5 dkg olvasztott vaj 1 tojás 3/4; bögre tej 1/3-1/2 üveg Pesto (190 g-os Barilla gyártmányú a legjobb) elkeverve egy kis olívaolajjal, hogy kicsit folyékonyabb legyen Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200C-ra. Kenjük ki az olajjal a muffinsütők alját. 2. A liszthez, a sütőporhoz és a cukorhoz keverjük hozzá a sajtot és az olajbogyót. Keverjük össze a kicsit felvert tojást, a tejet és a megolvasztott vajat, és öntsük a liszthez. 3. Egy villával dolgozzuk össze, éppen csak nagyjából: nem baj, ha kisebb lisztes részek akadnak benne, és a tészta csomósnak hat. 4. Keverjük bele a Pestot márványosan, tehát ne egészen, hanem az érszerűen fusson benne. 5. Kanalazzuk bele a tésztát a muffinsütőkbe kb. a kétharmadukig, és süssük 20-25 percig vagy amíg aranyszínűek. Tehetünk bele még fenyőmagot (pínea) vagy friss bazsalikomot is!
|