Sós : Nigella-Welsh-Rarebit muffin |
Nigella-Welsh-Rarebit muffin
2006.01.25. 17:27
NIGELLA-WELSH-RAREBIT MUFFINS
Hozzávalók: (12 darab)
22, 5 dkg liszt,
5 dkg rozsliszt,
1 tk sütőpor (mivel a liszt itt "self-raising", tehát talán élesztős, lehet, hogy több sütőpor kell otthon bele, mint 1 tk, erre figyeljetek oda!!),
fél tk szódabikarbona,
1 tk só,
1 tk angol mustárpor,
15 dkg erős Cheddar sajt (reszelve),
6 ek növényi olaj,
15 dkg natúr joghurt,
1, 25 dl zsíros tej,
1 tojás,
2 tk Worcestershire szósz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra! Dolgozd össze a liszteket, a sütőport, , bikarbonát, sót, mustárport és a sajtot (egy kevés sajt maradjon majd a tetejére!!) egy nagy tálban villával (vagy ahogyan szoktad). Egy másik tálban keverd össze a joghurtot, tejet, a tojást, és a Worcestershire szószt, majd keverd a tésztához villával. Nem szükséges alaposan eldolgozni. Öntsd a tésztát a formákba, süsd 20 percig, majd szórj mindnek a tetejére sajtot, pár csepp Worcestershire szósz és még 5 percre tedd vissza a sütőbe. Legjobb melegen, de sosem forrón!!
|