Fahéjas-diós koszorú
Fahéjas-diós koszorú
Hozzávalók:
Tésztához: 2 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 3 dl tej, 50 dkg liszt, 1 tojás sárgája, 2 dkg vaj, 1 tasak vaniliás cukor, reszelt citromhéj.
Töltelékhez: 8 dkg barack lekvár, 10 dkg durvára vágott dió, 2 kk. őrölt fahéj, 5 dkg cukor A tésztához az élesztőt a cukorral és 1 dl langyos tejjel elkeverjük, és kevés liszt hozzáadásával kovászt készítünk. A többi lisztet a gépbe öntjük, és az elkészült kovászt rá öntjük a lisztre, a többi langyos tejet, tojás sárgáját, csipetnyi sót, olvasztott vajat és az ízesítőket.
Ha a tészta megkelt, 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk, Kikevert barack lekvárral megkenjük a tészta felületét, rá a diót. Felgönygyöljük, és a tészta tetejét bevágjuk /én sajna későn vágtam be, így nem nyílt ki annyira/ Tepsire helyezzük, kelesszük. 180-190fokra előmelegített sütőben sütjük.
|