Kakaós fonott kalács
fonott kalács
Kakaós fonott kalács Hozzávalók: 45 dkg Bl55 liszt 5 dkg Itáló-mix /kenyérvarázs/ 2,5 dl tej 1,8 dkg friss élesztő 1 k.m.kanál só 10 dkg cukor 1 vaniliás cukor fél citrom reszelt héja 7 dkg margarin 1 evőkanál kakaópor /fele tésztában/ 2 tojás sárgája 1 evőkanál tejfől
Hozzávalókat a gépbe rakjuk, mielőtt elkészül a gép a dagasztással /kb. 5perc/ a fele tésztát kivettem, a másik felébe a kakaóport raktam. A dagasztás után még egy órát kelt a gépben. Mikor kivettem, a kakaós és a sima tésztát külön-külön rúd formában sodortam, és végül a kettőt "összefontam" Kerek jénaiba, kelesztettem még egy órát. Sütés előtt tojással kentem le. Sütés: 160 fokon hőlégkeveréses sütőben.
|