Böbsi konyhája
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Napi okosságok..
 
védjegy

   

 
Menű

  
   Főoldal/Receptek   

   Email   
   Vendégkönyv    

   Fórum  /lezárt/

   Fórum
   Fórum /süteméynek/
   Fórum /egyéb ételek/

   

   

 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ti küldtétek!

2007...től
(Fórum receptek megtekintéséhez,
a fórumon regisztrálni kell!)

Sütemények  (194) 
Egyéb ételek (106)  
 Kenyér és társai.. (23)
 

Ti küldtétek!
2005-2007 (fórum receptek)

Sütemények (56)
Házi/gépi kenyerek (9)
Péksüti .. stb (13)
Egyéb ételek (30)

Andi (12) 
SaMaris (31) 
Margit2 (20) 
Éva (18) 
Gondaanyu (21) 
Jázmin (1) 

 

Egyéb receptek (képek nélkül)

Különleges ételek  (43)

Hidegtálak  (97)

Muffin édes  (81)

Muffin sós  (23)

Diétás ételek  (63)

Diétás ételek  (50)                                              

Muffin sütésekről  

 

 

 

 
Mindig friss apróhirdetések!

 
.

Látogató van itt
 
Látogatók
Indulás: 2005-10-30
 
Oldal Infó

Szerkeztő: Böbsi
Nyitás:2005.10.30
Téma: Gasztronómia
Böngésző: Google Chrome
Regisztrált felhaszn.  1056

Az eddig legforgalmasabb nap látogatottsága: 499
Összes látogatás 2005.10.30. óta: 710558


 

 

 
Összes recept

     Legjobb receptes blogok

 
.........
 
Sütőben sütött kenyerek
Sütőben sütött kenyerek : Dagasztás nélküli kenyér

Dagasztás nélküli kenyér


 

A receptet a neten találtam, a kenyeret már sokan megsütötték nagy sikerrel, erre felbúzdulva én is neki láttam!

 

Hozzávalók 2,5 dl csészével mérve!

3 csésze BL 80-as liszt ajánlott  (Én 2 csésze Bl 80-as liszt és 1 csésze Bl 55-ös lisztet használtam)
1,5 csésze víz
kicsit kevesebb, mint fél tk. szárított élesztő (Én franciát használtam)
1,5 tk. só

A lisztet egy nagyobb tálba szitáltam (minimum 2 literes).és hozzákevertem a sót és az élesztőt. Utána beleöntöttem a vizet és egy keverőlapáttal  lazán összekevered.  Nem dagaszt, csak kever!
Letakartam egy konyharuhával és egy éjszakán keresztül kelesztettem, tehát 12 órán át békén hagyod!!! 

12 óra elteltével kiborítod egy erősen lisztezett felületre (gyúró deszka ,  Fogod a két szélét és egymásra hajtod, majd erre merőlegesen még egyszer egymásra hajtod.,Erre azért van szükség, mert ahogy nyomorgatod a tésztát, megállítod az erjedési folyamatot.

Jól belisztezed a tésztát és konyharuhával letakarod, a gyuródeszkán hagyod még fél órát pihenni.

Közben kerestem egy jénait amiben sütni fogom (kell hozzá fedő is). De lehet hozzá bármilyen formát használni., a kenyér fel fogja venni a formát. Ez nem egy olyan kenyér, amit meg lehet formázni és majd tepsin megsütni, mert elfolyna.
(Ha jénait használunk picit kenjük ki az alját, mert nem fogjuk tudni kiszedni a kenyeret!)

A sűtőt a  240-250C° előmelegítettem, kenyér sütés előtt a  jénait is, amiben sütöttem. 
Amikor letelik a fél  óra kelesztés beledobod a tésztát a sütő formába, a hajtogatott felével, lefele. Ennél a pontnál lehet vízzel sprickolni, magokkal szórni, vagy lisztel megszórni.
Lefedve 35 percig kell sütni, majd fedő nélkül 25-30 percig. 240-250 fokon!

Ennyi! Sok sikert kívánok mindenkinek!

 

Felmerült kérdések:
Milyen hőmérsékleten kelesszem a tésztát?
 
-A kelt tésztákat mindig meleg helyen kelesztjük, ennél a tésztánál is keressük meg a lakás legmelegebb részét min. 22-24 fok
Kell-e bevágni a tetejét?
Nem kell, a kenyér a sütőben magától kezd megrepedni!

Ki kell zsírozni a jénai alját?
Igen, de elég az alját, én egy pici zsírral szoktam és lisztel meghinteni.

 

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.08.21. 13:23
Panda

Szia! Tetszik az oldalad. A segítségedet szeretném kérni:

A dagasztás nélküli kenyérnél érdekelne, hogy a csésze mekkora űrtartalmú, mert az ugye nem mindegy?

Hogyan és mikor zsírozod ki a jénai edényt? Mielőtt beteszed a sütőbe felmelegíteni, vagy mielőtt beleteszed a tésztát, mert a meleg edényben a zsír megolvad és lefolyik az aljára.

Én is megsütöttem már ezt a kenyeret - igaz, nem a te recepted alapján -, hanem amit eredetinek mondtak, de ott nem kellett kizsírozni (és valóban nem jött ki a kenyér).

Bár a kenyér héja nagyon finom volt, de a belseje olyan volt, mint a rágógumi, vizes, nehéz, nem ízlett. Most kipróbálnám a tiédet, de kellene a csésze űrtartalma.

 

A Jénaiban sült kenyérnél érdekelne, honnan vehetek burgonyapelyhet? Mi az egyáltalán? Ha nem kapok, mive helyettesíthetem, vagy elhagyható?

Köszi a választ, Panda

 
Boldog névnapot

 
Böbsi receptjei

 

Kenyerek
  - Sütőben sütött (27)
  - Gépi   (13)


 
Kalácsok
  - Gépi  (3)
  - Sütőben sütött (14)

Kiflik, Zsemlék (15)

Pizzák (2)

Pékség
  - Sós péksütemények (20)
  - Édes péksütemények (11)
  - Fánkok (8)
  - Pogácsák (3)

  - Sörkorcsolyák (6)

Desszertek
  - Sütemények (66)
  - Sütés nélküli  (16)
  - Gyümölcsös  (18)
 
- Leveles tészták (4)
  - Torták (20)
  - Karácsonyi  (17)
  - Krémek, pohárkrémek, desszertek (20)
  - Palacsinták (10)
  - Édességek (11)
  - Kekszek , nasik (13)

Karácsonyi ételek (2)

Előételek (3)

Húsételek
  - Sertés (46)
  - Csirke (33)
  - Pulyka (3)
  - Marha (4)

  - Nyúl  (2)
  - Halak (5)

Kínai (6)

Hús nélküli ételek (15)

Levesek
  - húsos (12)
  - zöldség (17)
  - gyümölcs (2)

Tésztás ételek
  - Sós tészta ételek (24)
  - Édes tészta ételek (6)

Főzelékek (10)

Mártások,szószok,krémek (8)

Hideg konyha (5)

Szenvicskrémek
 - Pástétomok (2)
 - Szendvicskrém (5)

Köretek (13)

Reggelire (4)

Saláták (14)

Befőzések (8)

Egyéb (3)

Házilag készült tisztítószerek


 

 

Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanol    *****    Egy 27 éves lány gondolatai, véleményei és minden más, ami a blog témakörbe tartozik. Ha van kedved, nézz be!    *****    ÚJ ÉV ÚJ KEZDET.. VADONATÚJ KÜLSÕVEL VÁR AZ ARROWOLICITY.GP! MAGYARORSZÁG EGYETLEN OLICITY RAJONGÓI OLDALA! VÁRUNK!    *****    Önismeretre tanít az asztrológia ismerete, konkrét kérdésre ad választ a HORARY. Légy a magad Asztrológusa!    *****    AGNES-KONYHAJA -> RECEPTEK, KÉPEK, INSPIRÁCIÓK <- ÁGNES-KONYHAJA    *****    Adó 1% felajánlás 2017, technikai számok - &#8222;Technikai számok 2017&#8221; egyházak listája    *****    ARIANA GRANDE rajongói oldal! ** ARIANA GRANDE rajongói oldal!    *****    Supernatural - Odaát - Érdekességek, Extrák, Információk a sorozatról - Minden, amit tudni szeretnél - Supernatural -    *****    A csillagjövõ portál szeretettel vár sok ezoterikus olvasmánnyal,meditációkkal,szoftverekkel,megrendelésekkel. Nézz be!    *****    Betegségek megelõzése illetve gyógyítása gyógyszer nélkül.    *****    Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanoldal újranyitva! Plastic Tree fanol    *****    "A legjobb kiút mindig az, amelyet végigjársz." Inspirációk tõlem, nektek. (:    *****    Nevezz A tél weboldala honlapversenyre. Értékes nyeremények várnak rád! Összes nyeremény 2.000 kredit. NE HAGYD KI! :D    *****    ASZTRO-suli - INGYENES ASZTROLÓGIA OKTATÁS az alapoktól, bármikor elkezdheted!    *****    Bûbájos boszorkák - Vajon tényleg folytatódik a sorozat? - Charmed - Extrák - Érdekességek - Folytatódik a Charmed?    *****    Szeretsz képeket szerkeszteni? Akkor már nyisd is meg a képszerkesztõdet, és készíts bannereket a versenyünkre!    *****    FURRY FANDOM | ANTROPOMORF ÁLLATOK | FURRY FANDOM | ANTROPOMORF ÁLLATOK | FURRY FANDOM | ANTROPOMORF ÁLLATOK    *****    Ha lenne lehetõséged egy vagy kettõ szupererõt választani magadnak, melyiket választanád? Írd meg most!    *****    Jrock Fanfiction Fansite! Yaoi, Real Person Slash történetek kedvenc jrockkereiddel! Gyere, regisztrálj, olvass nálunk!    *****    Rengeteg új kép és információ Magyarország elsõszámú Ötven árnyalattal foglalkozó honlapján! Kattints a friss hírekért!