Marinált padlizsán
2012.09.23. 20:41
Vendégek voltak és szarvaspörköltet főztünk, ehez nagyon szerettem volna valami könnyű zöldséges előételet! Gondaanyu ajánlotta a Marinált padlizsánt. Nagyon finom volt, a vendégeknek nagyon ízlett!
Marinált padlizsán
Hozzávalók: kb 4 főre
2 db nagyobb padlizsán
6-7 db paradicsom
1 nagyobb fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
barzsamecet
olivaolaj
Padlizsánt kockára vagdosni és kevés olajon átsütögetni.
Kihűteni.
Tetszőlegesen paradicsomot kockára vágva hozzátenni, lilahagymát úgyszintén.
Egy gerezd fokhagymát belereszelünk. Sót borsot, balzsamecetet, olívaolajjal jól nyakonönteni.
Egy napig állni hagyni, akkor az olajból leszűrni.
Pirítóssal kiváló!
|