Nyúl. : Nyúlgerinc filé mustáros fehérborral |
Nyúlgerinc filé mustáros fehérborral
2014.03.15. 13:05
Nyúlgerinc filé mustáros fehérborral
Hozzávalók 4 személyre
1 kg nyúlgerinc filé
2 dl száraz fehérbor
2 csapott evőkanál mustár
1,5 fej vöröshagyma
petrezselyemzöld
só, bors
olaj vagy zsír
A filét 2 újjnyi csikokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A bort összekeverjük a mustárral!
Egy serpenyőben oljat melegítünk és a filéket hirtelen elősütjük. Tányérra szedjük és a visszamaradt zsíradékban megpirítjuk a hagymát amít előzőleg apró kockákra vágtunk.
Szükséges tepsibe vagy jénaiba rakjuk, ráhelyezzük a húsokat végül ráöntjük a mustáros boros keveréket!
Fedő alatt kb összesen 45 percig sütöttem, hőlégkeveréssel 200 fokon végül fedő nélkül 175 fokon. Sűrű szaftja lesz, de mindenképp hagyjunk szaftot ne süssük zsírjára!
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk!
|