Hagymás máj
2009.03.17. 10:38
Hagymás máj
Hozzávalók:
1/2 kg nyúl máj (vagy csirke)
3-4 fej (közepes) vöröshagyma
2-3 púpos evőkanál zsír
só
bors
1. A májat megmossuk, leitatjuk róla a vizet. A hagymát megpucoljuk és csikokra vágjuk!
2. A zsírt forrósítsd fel, hirtelen 1-2 perc alatt süsd meg a májat, hogy egy kis szint kapjon, utána vedd ki a zsírból.
3.Tedd bele a csikokra vágott hagymát, pirítsd meg, végül tedd vissza a májat, borsozd és fedő alatt lassú lángon süsd amíg a máj megpuhul. (A májat soha ne süssük sokáig mert kemény lessz) A vége fele vedd le a fedőt , sózd meg!
Ha elkészül pirospaprikával lehet megszórni.
...melegen, de mi hidegen friss kenyérrel!
|