Padlizsánkrém
2009.02.13. 11:44
4 db padlizsánt sütőben megsütjük! Tepsire sütőpapirt tegyünk és 200 fokos sütőben kb 1 órát.
Utánna kikaparjuk a belsejét, és egy szitán keresztül kissé kinyomkodjuk. A héját eldobjuk!
Egy tálba rakjuk a padlizsánpépet 1 kis fej lilahagymát kockára vágva, bors, só, és Globus majonézt kb 2-3 ek.
Én ezeket a hozzávalókat egy apritógépbe tettem, de egy botmixer is megteszi hogy krémes padlizsánkrémet kapjunk és jól össze keverjük!
Házi majonézzel:
1 tojás sárgája
3/4 csapott ek mustár
1 dl étolaj
pár csepp citromlé
pici só
A tojás sárgáját a mustárral összekeverjük, és robotgéppel cseppenként adagoljuk hozzá az étolajat, kb 30 percig! Végül adjuk hozzá a citrom levet.
Ez a mennyiség elegendő a padlizsánkrémbe!!
|