Zöld spárga saláta
2013.05.23. 18:25
Zöld spárga saláta
Hozzávalók:
1 csokor (kb 1/2kg) Zöld spárga
1/4 kigyó uborka
2 főtt tojás
5-10 dkg bakon
2 db paradicsom
snidling a tetejére kevés petrezselyemzöld
öntet: 1 evőkanál barzsamecet+ olívaolaj, bors
Tisztítsuk meg a spárgát vágjuk fel darabokra és főzzük 5 percig, majd szűrjük le és pár percre rakjuk hideg vízbe.
A tojásokat főzzük meg. Hűtsük le és vágjuk kockára.
A paradicsomot kockákra, az uborkát is.
A bakont pirítsuk meg zsíradék nélkül, végül papírtörlőre rakjuk.
Snidlinget vágjuk apróra.
A spárgát, az uborkát, paradicsomot, snidlinget egy tálba rakjuk. Öntsük rá az öntetet, keverjük össze. Majd rá a tojásokat, végül szórjuk meg bakonnal és petrezselyemzölddel.
Akár egy könnyű vacsora!
|