Sárgaborsó főzelék oldalassal
2013.02.12. 14:32
Sárgaborsó főzelék (3 főre)
Hozzávalók:
1/2 csomag száraz sárgaborsó
1 fej vöröshagyma
só
olaj vagy zsír 1 evőkanál liszt pici pirospaprika
A borsót beáztatjuk 1 órára.
Leöntjük a vízet róla és feltesszük annyi vízzel hogy jócskán ellepje.
Hozzáadunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük.
A rántás: A zsíradékot felmelegítjük hozzáadjuk a lisztet kicsit pirítjuk, félrehúzzuk és belerakjuk 1 mokkáskanál paprikát. kb 0,5 dl hideg vízzel felöntjük.
Ha a borsó megpuhult hozzáadjuk a rántást és pár perc után lezárjuk.
Az oldalast és sózni és borsozni szoktam. Kizsírozom a tepsit és fedő alatt kevés vízzel kb 2 órát sütöm.
|