Szárazbab főzelék
2011.04.27. 19:04
Szárazbab főzelék
Hozzávalók: 4 főre
50 dkg tarka szárazbab
1-2 babérlevél
só, egy kevés vegeta
Rántáshoz:
1 evőkanál zsír
kb 2 csapott evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
A szárazbabot előző nap áztassuk be hideg vízbe. Másnap annyi vizzel tegyük fel főni, hogy jól ellepje.
Nekem volt húsvétról sonkalé, azzal öntöttem fel.
Babérlevéllel, sóval kevés vegatával főzzük, puhulásig.
Közben elkészítjük a rántást:
A kockára vágott vöröshagymát, zsírban megdiszteljük, beletesszük a lisztet picit pirítjuk, hozzárakjuk a lereszelt fokhagymát, végül félrehúzzuk és belekeverjük a paprikát.
Hozzá öntünk egy kevés hideg vízet, és jól elkeverjük.
Ha a bab megpuhult hozzá keverjük a rántást.
|