Paradicsomos káposzta
2009.02.25. 09:27
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg fehér káposzta
1 kis fej hagyma
3 evőkanál olaj vagy 1,5 evőkanál zsír
2 csapott evőkanál liszt
2 kicsi doboz paradicsom püré
1 evőkanál cukor, pici só
A káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk. Kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, és leveleit vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk és megmossuk.
Elkészítés:
A káposztát nagyobb edénybe rakjuk, és csak annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni.
Kissé megsózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20-25 perc).
Ha elkészült a káposzta, leszűrjük és a főzővíz egy részét megtartjuk! (kb 4-5 dl )
A paradicsompürét és főzővizet összekeverünk.
Az olajat felforrósítjuk, elkeverjük a liszttel, és világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paradicsomlevet.
Jól összeforraljuk, belerakjuk a káposztát, végül ízlés szerint sózzuk, és a cukorral édesÍtjük. Az edényt inkább csak rázogassuk, mert kevergetéssel könnyen összetörjük a káposztát!
|