Kelkáposzta főzelék
2009.02.13. 11:49
Kelkáposzta főzelék
Hozzávalók
1 kg kelkáposzta
25 dkg burgonya
1 kanál zsír
2 evőkanál liszt (csapott) liszt
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
köménymag
pirospaprika
törött bors
só
A megmosott kelkáposztának ujjnyi csíkokra vágjuk. Annyi vizet tegyünk fel forrni, amennyi majd ellepi a káposztát. Adjunk hozzá egy kis sót és egy kávéskanálnyi köménymagot. Ha a víz már forr, rakjuk bele a káposztát, lassan főzzük. Ha félig megpuhult, adjuk hozzá kis kockákra vágott krumplit ). A zsírral, a liszttel, a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és egy késhegynyi pirospaprikával készítsünk rántást, s ha a krumpli is megpuhult, azzal sűrítsük be a főzeléket. Végül borsozd meg és még egyszer jól forrald össze az egészet.
|