Zöldbab főzelék
2009.02.13. 11:48
Hozzávalók:
Zöldbab főzelék
1 kg zöldbab ( ez a főzelék 70 dkg fagyasztott zöldbabból készült)
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsír, (csapott,) vagy olaj)
Vegata, só, bors
kb 1 csapott teáskanálnyi pirospaprika
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
A hagymát kockára vágjuk, a zsíron vagy olajon megdinszteljük, rá a paradicsom és a paprika szeletek, végül megszórjuk a pirospaprikával, és bele rakjuk a zöldbabot,. (Ha friss, előtte megpucoljuk és feldaraboljuk)
Annyi vizzel öntsük fel hogy ellepje, füszerezzük, és fedő alatt, puhára főzzük.
Végül behabarjuk, lisztet egy kevés vizzel és egy teáskanyálnyi tejfőllel összekeverjük, és a főzelékre öntsük, egyett rottyan és tálaljuk.
|